משפט פלילי – תעבורה

כל אחד מאיתנו, הנהגים הישראלים, עלול לעמוד לדין פלילי! לא מכיוון שביצענו איזושהי עבירה הנתפשת כ”חמורה”, אלא פשוט, מאחר ועבירות תעבורה הן עבירות פליליות. אבל, למעשה, למרות שעבירת תעבורה היא, לכאורה, עבירה פלילית, ישנו הבדל מבחינת הרשויות בין עבירת מתחום זה לעבירות הנתפשות בעינינו כ”פליליות”. פקודת התעבורה היא הבסיס החוקי המסדיר בישראל את חוקי התעבורה, לכן, מי שעובר על החוקים המופיעים בה, מבצע עבירה פלילית, אולם אין עימה קלון. ההבדל המהותי בין עבירות התעבורה לעבירות הפליליות האחרות, הוא, כי כאשר מגישה המדינה את כתב האישום כנגד אדם הנאשם בגין ביצוע עבירת התעבורה, אין לה את הצורך להוכיח כי הייתה מאחורי המעשה כוונה פלילית של האדם, אלא מספיקה אחריות הקפידה

תעבורה = פלילי הכיצד ?

על פי חוק העונשין, כדי שאדם יואשם בביצוע עבירה פלילית, ישנו צורך להוכיח את קיומם של שני היסודות – המעשה הפלילי (עצם התרחשותה של העבירה או הימנעות מעשייה אשר הובילה להתרחשות) והכוונה הפלילית (מודעות לטיב המעשה, לנסיבות ולאפשרות תוצאות המעשה). בעבירות תעבורה, אין צורך להוכיח כי היה קיים יסוד נפשי לביצועה של העבירה – רק את היסוד העובדתי. מאחר וישנן עבירות שקשה מאד להוכיח כי היו מעורבים בביצוען כוונה או רשלנות, חוק העונשין מאפשר העמדה לדין על עבירות מסוג זה, גם כאשר היסוד הנפשי איננו קיים בהן. העבירות הללו נקראות “עבירות קפידה”. 

ביצעתם עבירת תנועה ? אל תתייחסו לכך בקלות ראש !

כפי שכתבנו, החוק הישראלי מתייחס אל עבירות תעבורה כאל עבירות פליליות, על כל המשתמע מכך. לכן, כל נאשם בעבירה מסוג כזה, חייב להצטייד בעורך דין המתמחה בתחום עבירות תנועה, והמתייחס לעבירות מסוג זה בכובד ראש! אל תזלזלו בהצהרת המערכת המשפטית כי בכוונתה להילחם בעברייני התנועה על ידי מיצוי מלוא העונשים הקבועים בחוק! עו”ד אברהם (בומה) ברחד מתמחה בייעוץ ובייצוג נאשמים בבתי הדין לתעבורה, ובכל ההליכים הנדרשים, על מנת לצמצם, ככל הניתן, את הנזק העלול להיגרם, ולמנוע הסתבכויות בלתי רצויות!
Call Now Button